سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ترند روم

متخصص قلب چیست؟

    نظر


دکتر کیست؟

متخصص قلب و عروق متخصص در درمان بیماری های قلبی است. این رشته شامل تشخیص بالینی و درمان بیماری های مادرزادی قلب، بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی و الکتروفیزیولوژی است. دکتری که در قلب و عروق خونی تخصص دارد، متخصص قلب نیز نامیده می شود. دکتری که در جراحی قلب تخصص دارد، متخصص قلب نامیده می شود.

قلب

متخصص قلب پزشکی است که وظیفه اش تشخیص و درمان بیماری ها و بیماری های قلب و عروق خونی و سیستم قلبی عروقی است. همچنین اگر مشکلات کوچک دیگری در ناحیه قلب خود دارید یا قلب خود را چک می کنید و از سلامت قلب خود مطمئن می شوید، می توانید به متخصص قلب مراجعه کنید. هنگامی که دچار بیماری قلبی پیچیده مانند بیماری قلبی هستید، بهتر است هر چه سریعتر به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

تشخیص بیماری قلبی یا بیماری عروق خونی معمولاً توسط پزشک انجام می شود. در صورت تشخیص، بلافاصله به متخصص قلب ارجاع داده می شوید. متخصص قلب علائم و سابقه پزشکی شما را بررسی می کند و ممکن است آزمایش هایی را برای تشخیص بهتر تجویز کند. سپس او تصمیم می گیرد که آیا شرایط شما به گونه ای است که بتواند شما را خودش درمان کند یا شما را به پزشک دیگری معرفی کند. اگر متخصص قلب برای شما عمل جراحی تجویز کرد،

او به شما یک جراح قلب و عروق را معرفی می کند که در جراحی قلب، ریه و عروق تخصص دارد. حتی اگر توسط متخصص دیگری برای درمان معرفی شوید، باز هم باید تحت نظر متخصص خود باشید و همیشه با او در تماس باشید.

تخصص های مختلف قلب و عروق

انواع مختلفی از متخصصین قلب وجود دارد که هر کدام در زمینه خاصی از بیماری قلبی تخصص دارند، از جمله موارد زیر:

یک متخصص قلب غیر تهاجمی بیمار را معاینه می کند. ارائه مشاوره های لازم در مورد بیماری های قلبی به بیمار. و درخواست معاینات و معاینات لازم را داشته باشند. زمانی که نتایج معاینه مشخص شود بهترین درمان ممکن مانند دارو و تغییر سبک زندگی را برای بیمار فراهم می کند. همچنین در صورت نیاز بیماران را به جراح قلب ارجاع می دهند.

متخصصین قلب مداخله ای بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر، نقص دریچه قلب یا بیماری شریان محیطی را درمان می کنند. در این دسته از متخصصین قلب از روش های درمانی مانند آنژیوپلاستی (قرار دادن بالون در شریان)، استنت گذاری، برداشتن لخته، ترمیم دریچه میترال قلب، محافظت در برابر آمبولی وریدی استفاده می شود.

متخصصان قلب غیر مداخله ای نیز از تست ها و معاینات غیر تهاجمی استفاده می کنند. البته این گروه از متخصصان قلب ممکن است از روش های تهاجمی تری مانند سوندگذاری برای تشخیص برخی بیماری های عروقی استفاده کنند. در صورت مشاهده انسداد در رگ ها، بیمار به متخصص قلب و عروق ارجاع داده می شود.

متخصصان قلب، الکتروفیزیولوژیست ها یا متخصصان ریتم قلب، شدت و منظم بودن ضربان قلب را با قرار دادن پیس میکر و ضربان ساز در زیر پوست بیمار تنظیم می کنند. متخصصان قلب غیر مداخله ای نیز علاوه بر داروهای لازم برای تنظیم ضربان قلب بیمار از روش های تهاجمی تری نیز استفاده می کنند.

همچنین شایان ذکر است که متخصصان قلب دیگری نیز در زمینه های مختلف بیماری قلبی فعالیت می کنند. از این دسته از متخصصین قلب می توان به جراحان قلب و قفسه سینه اشاره کرد. البته این دسته از جراحان را نمی توان دقیقاً متخصص قلب نامید، زیرا جراحان قلب و قفسه سینه بر خلاف متخصصین قلب که رشته تحصیلی آنها در رشته داخلی بود، در دوران دانشجویی برنامه داشتند. آنها دوره های جراحی را به پایان رساندند. جراحان قلب و عروق بسیاری از جراحی های سخت و پیچیده مانند پیوند قلب و جراحی قلب باز را انجام می دهند.

روانشناسی یک رشته بسیار پیچیده است، بنابراین بسیاری از متخصصان تخصص خود را در زمینه های مختلف کسب می کنند. بیشتر متخصصان قلب، متخصصان بالینی هستند که بر تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی تمرکز می کنند.

برخی از متخصصان بالینی قلب در زمینه بیماری های قلبی کودکان تخصص دارند و نقش آنها تشخیص و درمان بیماری های قلبی کودکان است.

وقتی متخصصان بالینی فقط بزرگسالان را درمان می کنند، تخصص آنها در زمینه درمان بزرگسالان است. سایر متخصصان بالینی در زمینه های دیگری مانند قرار دادن بالون و قرار دادن باتری فلب تخصص دارند.

همکاری قلبی عروقی

در ایران بورسیه های زیادی برای متخصصان قلب وجود دارد از جمله: فلوشیپ بین المللی قلب و عروق (ترمیم قلب و عروق با کاتتر)، فلوشیپ بیماری های مادرزادی قلب بزرگسالان، فلوشیپ نارسایی قلبی، بورسیه پیس میکر و الکتروفیزیولوژی، بورسیه اکوکاردیوگرافی، بورسیه بین المللی اسکولاتریک واژگونی اطفال، رگ های خونی اندام های مختلف بدن با استفاده از تصویربرداری تحقیقاتی، به عنوان مثال به عنوان توضیحی در مورد تفسیر آنژیوگرافی عروق قلب، کلیه، مغز و دستگاه گوارش.

این ارتباط در رشته های رادیولوژی، قلب، جراحی مغز و اعصاب، کلیه، مغز و اعصاب، جراحی مغز و اعصاب، گوارش و جراحی عمومی نامیده می شود.

متخصص قلب

تجهیزات تشخیصی قلب و عروق

1. ECG (الکتروکاردیوگرافی): ECG فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می کند و نحوه عملکرد ریتم قلب را نشان می دهد.

شواهد حمله قلبی را می توان تا حد زیادی با EKG تشخیص داد.

این روش در دسترس و ارزان است اما مشکل این دستگاه این است که اطلاعات کلی را می دهد و EKG نمی تواند به جزئیات بیماری قلبی پی ببرد.

2. ریتم قلب هولتر: زمانی که فردی دچار اختلال ریتم قلب است، می توان از دستگاهی به نام ریتم قلب هولتر استفاده کرد.

این دستگاه برای مدت طولانی (24 ساعت یا بیشتر) پوشیده شده و به بیمار متصل می شود.

اگر آریتمی های قلبی در مقاطع خاصی از زمان رخ داده باشد، با این دستگاه می توان آن را با دقت بیشتری تعیین کرد.

3. اشعه ایکس قفسه سینه: تصویری ساده از قفسه سینه که اندازه قلب، سایه قلب و ریه ها و بافت استخوان را تعیین می کند. بررسی با این ابزار نیز گسترده است.

4. اکوکاردیوگرافی: متخصص قلب برای اطلاع از وضعیت دریچه ها و حفره های قلب، عملکرد پمپاژ و بیماری های مادرزادی قلب از دستگاهی به نام اکوکاردیوگرافی استفاده می کند.

مکانیسم کار این دستگاه استفاده از امواج اولتراسونیک می باشد. مزیت این ابزار ایمنی آن (حتی برای زنان باردار) و قدرت تشخیصی زیاد آن است. اکوکاردیوگرافی به دو صورت انجام می شود.

: از قفسه سینه و مری (قلب در پشت مری قرار دارد و پروب وارد شده به مری قلب را از فاصله کوتاهی بررسی می کند و دقت بیشتری دارد.)

از این دستگاه می توان برای بررسی خون رسانی به قلب و بیماری عروق کرونر استفاده کرد.

5. تست ورزش: تست ورزش مشابه ECG است، با این تفاوت که ECG در حالی که بیمار روی تردمیل راه می‌رود ثبت می‌شود. از این روش برای تشخیص لخته های خون، عروق مفید استفاده می شود و برای ساخت این تصویر مواد رادیواکتیو به بیمار تزریق می شود.

6. اسکن تالیم: این ماده توسط قلب جذب می شود و میزان جریان خون و وجود مشکل در عملکرد ماهیچه قلب را تعیین می کند.اسکن تالیم در بیماران مبتلا به سکته قلبی و جریان خون کم به قلب استفاده می شود. ماهیچه.

7. سی تی آنژیوگرافی: این یک نوع سی تی اسکن است که دقت بالایی دارد که می توان از آن برای بررسی عروق کوچک قلب استفاده کرد.

 

8. MRI: دستگاه MRI می تواند عروق، عملکرد، آناتومی و حفره های قلب را به خوبی نشان دهد و به نظر می رسد بهترین روش برای تشخیص بیماری قلبی در آینده باشد.

9. آنژیوگرافی: این یک روش تهاجمی برای بررسی قلب است. در روش آنژیوگرافی لازم است بیمار در بیمارستان بستری شود و یک کاتتر نازک از طریق شریان کشاله ران یا بازو به قلب فرستاده شود و برای معاینه در عروق کرونر تزریق انجام شود. عروق و حفره های قلب. این یک دستگاه تشخیصی است اما در هنگام تشخیص و در صورت انسداد رگ می توان از آن برای باز کردن رگ با بالون یا استنت (آنژیوپلاستی) استفاده کرد.

10 الکتروفیزیولوژی استاتیک: در این روش، پزشک فعالیت الکتریکی قلب را با استفاده از یک کاتتر مخصوص و یک سیم نازک در صورت وجود مسیر دوم به قلب بررسی می کند.

رجوع به مقاله: https://pezeshke-shahr.com/قلب-و-عروق/پزشک-متخصص-قلب-در-شیراز/